Bedre farger og lys i bildene dine

Med Photoshop har man optimale muligheter for å justere på bildene, så lys og nyanser er midt i blinken. Her dykker vi ned i funksjonene Apply Image, brush tool og Lab Color som kan løfte bildene dine til nye høyder.

5. juli 2012

Last ned denne artikkelen her og les mye mer om hvordan du får bedre farger og lys i bildene dine.

En av de viktige årsakene til at profesjonelle fotografer bruker Photoshop frem- for Elements, er at kontrollen over farger er langt mer omfattende. Her forbedrer vi i en håndvending farger og kontrast med funksjonen Apply Image, der man kan blande lag sammen på forskjellige måter. Men først skal vi gjøre om bildet fra rgb-format til Lab Color.

Detaljer i lys og skygge Mens rgb består av tre kanaler i henholdsvis rød, grønn og blå, består farge-rommet Lab av én kanal som definerer lyset, og to kanaler som definerer fargene, og ved å legge sammen to lag i dette formatet kan vi få fart på farger og kontrast uten å miste detaljer i høylys og skygger. Det går ut over hvitbalansen i skyggeområdene, men det retter vi med en smart metode, slik at skyggene blir varmere.

Deretter justerer vi opp den blå fargen, så himmel og hav får mer styrke, og vi endrer en tanke på lyset i bildet, slik at det kommer frem enda flere detaljer i både mørke og lyse områder.

Kanskje du er interessert i...