Gjør bildene dine større i Photoshop CC

Blant nyhetene i Photoshop CC er en forbedret funksjon til å endre størrelsen på bilder. Dermed kan man nå forstørre bilder uten at alle detaljer blir uskarpe.

1. november 2013

Det krever en enorm oppløsning hvis man vil skrive ut bilder i plakatstørrelse, og det er bare meget få profesjonelle kameraer som har piksler nok til den oppgaven. I stedet kan man forstørre et bilde fra et vanlig kamera i bildebehandlingen, men det har hittil hatt den bivirkningen at detaljene ble uskarpe. I det nye Photoshop CC har imidlertid funksjonen "Behold detaljer" kommet, den gjør en mer skånsom oppskalering når man endrer bildestørrelse.

Ensartede områder kan bli kornete når man forstørrer et bilde, men det kan Photoshop CC også forhindre ved hjelp av en skyveknapp i dialogboksen "Bildestørrelse". Her endrer vi oppløsningen på et bilde fra et kamera med 17,9 megapiksler til plakatstørrelse på 85,7 megapiksler. Det kan gi litt hakkete kanter i de mest detaljerte overgangene, men her får du også en metode til å fjerne dem med.

Kanskje du er interessert i...