Nytt liv til bildet i Photoshop

Hvis landskapsbildet har blitt litt for kjedelig kan du g det en kunstnerisk effekt i Photoshop ved å speile den ene siden, så resultatet blir symmetrisk på begge sider. Her bruker vi også raw-konverteren til å lage en sterk fargetoning.

17. november 2013

Det gir en morsom og surrealistisk effekt når man speiler et bilde så det er symmetrisk på begge sider. Her har vi brukt et landskapsbilde, hvor trærne blir speilet, men du kan bruke mange forskjellige bilder til formålet. Resultatet blir imidlertid best hvis formene er organiske, det kan f.eks. være trær, planter og lignende.

Vi lager også bildet om til svart-hvitt og tilfører en toning for å øke den kunstneriske effekten. Selv om bildet er en jpeg-fil, kan vi bruke Photoshops raw-konverter, Camera Raw, til å justere farger og kontrast, samt tilføre korn. I raw-konverteren bruker vi funksjonen Del toner til å gjøre bildets mørke områder litt blåaktige og de lyse områdene lett gule. I artikkelen her gjennomgår vi trinn for trinn hvordan du lager effekten.

Kanskje du er interessert i...