Photoshop CS6 med godbiter til fotoentusiasten

Den neste versjonen av verdens beste bildebehandlingsprogram kan du prøve allerede nå – og det er mange heftige nyheter.

22. mars 2012

Adobe har nettopp frigitt en såkalt beta-versjon av Photoshop CS6, så man gratis kan prøve mange av de spennende funksjoner man vil kunne finne i den ferdige utgaven. Først og fremst vekker det oppsikt at brukersnittet nå er blitt mørkere – den kan likevel endres til en lysere utgave. Men programmet er også blitt raskere, fordi grafikkortet i datamaskinen i langt større grad kan hjelpe til med å utføre de tunge oppgavene.

Det nye filteret Adaptive Wide Angle er en gave til alle med ekstrem vidvinkel, da funksjonen gjør det enkelt og effektivt å fjerne fortegning og styrtende linjer på en intelligent måte. En annen lekkerbisken er det nye Blur Gallery, der man lett kan tilføre sløring av bestemte områder i bilder, og f.eks. lage en Tilt/Shift-effekt lynraskt.

Adobe har også fått fart ytterligere triks med sin Content Aware-teknologi. Med verktøyet Content Aware Move kan man nå markere et element som f.eks. et træ og flytte det til et nytt sted i bildet. Så sørger Photoshop CS6 for automatisk å fylle ut det tomme området med naturlige detaljer. Content Aware virker nå også med Patch Tool.

Det er også blitt langt lettere å velge f.eks. hudtoner når portrettet skal forbedres. Det gjøres nemlig automatisk med en ny funksjon i Color Range. En annen stor nyhet er at man nå kan redigere og lage videofilmer direkte i Photoshop. Her kan du både tilføre overganger og f.eks. teksteffekter før du eksporterer det ferdige klippet. Du kan hente den splitter nye betaversjonen her.

Kanskje du er interessert i...