Utrolig skarphet til utskrifter

Her er den ultimate metoden når de utskrevne bildene skal fremstå med optimal skarphet. Dels unngår du stygge bivirkninger, og det er også mulig å tilpasse skarpheten mellom flere prøveutskrifter, helt til den sitter midt i blinken.

Det finnes ingen bombesikker oppskrift på hvor mye skarphet som skal tilføres før bilder er perfekte på utskrift. Man er nødt til å eksperimentere litt. Bildene må nemlig ofte få tilført så mye at det begynner å virke overdrevent på skjermen, og man bør faktisk bare bedømme kvaliteten på den endelige utskriften.

Smart Filters gjør oppgaven enkel

Det kan raskt bli en nokså omstendelig affære. Først må man tilføre en runde skarphet, deretter notere verdiene, skrive ut bildet og så begynne forfra, hvis skarpheten ikke er helt optimal. Og det er den neppe på første forsøk.

Den prosessen blir langt lettere ved hjelp av funksjonen Smart Filters i Photoshop. Den gjør det nemlig mulig å tilføre filtre non-destruktivt, forstått slik at du alltid kan gå tilbake og skru opp eller ned på mengden av skarphet.

Kanskje du er interessert i...