Lightroom og Luminar 3
© Digital FOTO

Slik får du Luminar til å jobbe sammen med Lightroom

Bildebehandlingsprogrammet Luminar 3 byr på mange spennende funksjoner som du ikke finner i Lightroom. Derfor er det ganske smart å bruke begge programmene. Og du kan også enkelt få programmene til å snakke sammen. Her viser vi hvordan du gjør det.

6. mai 2020 av Poul Siersbæk

Har du i allerede Lightroom og tenker at det blir klønete med to programmer for bildebehandlingen, er det ingen grunn til bekymring. 

Du kan nemlig ganske enkelt få de to programmene til å jobbe sammen, så du kan justere videre på Lightroom-bildene dine i Luminar 3 og sende dem tilbake til Lightroom helt automatisk. Det krever bare noen helt enkle innstillinger.

Under kan du se hvordan du forbereder Lightroom til å jobbe sammen med Luminar.

Lightroom

1. Når du har installert Luminar 3 på datamaskinen, åpner du Lightroom. Så går du til Edit, og velger Preferences... i rullemenyen.

© Digital FOTO
Lightroom

2. I det nye vinduet klikker du på fanen External Editing. Under Additional External Editor klikker du på Choose ved Application.

© Digital FOTO
Lightroom

3. I filutforskeren ruller du ned til mappen med navnet Skylum og åpner den. Her ligger mappen Luminar 3. Du åpner også den. Finn programfilen Luminar 3 og klikk på Choose.

© Digital FOTO
Lightroom

4. Under External Editing kan du nå se programmet Luminar 3 ved Application. Klikk på OK.

© Digital FOTO
Lightroom

5. Velg så et bilde i Lightroom som du vil jobbe videre med i Luminar. Gå til Photo og velg Edit In. Her velger du Edit in Luminar 3....

© Digital FOTO
Lightroom

6. Nå åpner et nytt vindu seg i Lightroom, som gir deg tre muligheter. Velg Edit a Copy så du bare behandler en kopi av den opprinnelige filen. Alternativt kan du velge Edit a Copy with Lightroom Adjustments hvis du vil jobbe videre med bildet med Lightroom-justeringene du har gjort. Du kan også velge Edit Original for å justere originalbildet. Så klikker du på Edit.

© Digital FOTO

Nå er du klar for å bruke Luminar sammen med Lightroom. 

Luminar åpner nemlig det valgte bildet automatisk, så du kan jobbe videre med det her. 

Når du har gjort justeringene dine i Luminar og klikker på Apply, lukker programmet seg, og du er tilbake i Lightroom og ser nå bildet som en kopi med justeringene du gjorde i Luminar.

> Les også: 5 gode grunner til å fotografere i råformat

Kanskje du er interessert i...