Slik tjener du penger på bildene dine

De fine bildene dine behøver ikke kjede seg på harddisken. Her kan du møte en fotograf som selger bildene sine på nett, og vi gir deg oppskriften på suksess som stockfotograf.

25. april 2012

Last ned denne artikkelen her og les mye mer om hvordan du tjener penger på bildene dine.

To kroner. Så lav kan betalingen være for et bilde på et av de mange bildebyråene på nettet. Det høres kanskje bortkastet ut men i dag lever en del fotografer av å selge bilder veldig billig på nettet. Stock betyr lager og et stockbilde er et sjangerbilde som oppbevares i et bildelager. Det kan brukes i mange sammenhenger og selges mange ganger. Da byråene er internasjonale, kommer det kunder fra hele verden. De beste stockfotografene selger over 100 000 bilder i året.

Det kreves ingen eksamen fra en fotoutdannelse for å bli stockfotograf. Som regel må du bare bestå en fotoprøve hos byrået, som viser at du har orden på helt enkel fototeknikk og bildekomposisjon.

Hvor mye kan du tjene på å selge bilder? Det handler i stor grad om motivasjon og hardt arbeid. Det må fotograferes og lastes en god del bilder opp til et byrå før inntekten blir til å ta og føle på. For å få suksess må du også tenke kommersielt, bildene dine må være enkle men likevel ha et sterkt budskap. Det gjelder å skape bilder som kan brukes som et effektivt blikkfang i f.eks. reklamer, aviser eller blader.

Kanskje du er interessert i...