Videoredigering av første klasse

Nyheten Adobe Premiere Pro CS6 fjerner videosvakheter fra et speilrefleks og redder ujevne opptak.

16. april 2012

De fleste har sikkert opplevd å komme hjem med videoopptak hvor motivet gynger et hakk for mye, fordi man ikke har klart å holde kameraet rolig nok. Det problemet kan det nye videoredigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro CS6 løse lett med Warp Stabilizer. Funksjonen undersøker ganske enkelt om sekvensen svinger opp og ned eller til sidene, og fjerner bevegelsene automatisk ved å beskjære klippene litt, så man får et rolig bilde.

Den nye versjonen av Premiere Pro kan også fjerne en tydelig videosvakhet ved speilreflekskameraer, hvor elementer blir skjeve når man panorerer. Problemet skyldes at all bildedata ikke leses fra cmos-sensoren med en gang, men litt etter litt. Den nye funksjonen Rolling Shutter Repair kan fjerne denne forvrengningen og er en stor hjelp til videoentusiasten.

Det er også en rekke andre nyheter som f.eks. muligheten for å tilføre justeringslag til en rekke videoklipp på samme måte som man kjenner fra Photoshop, i likhet med funksjonene til å finklippe sekvenser i real-time er blitt mer effektive. Du kan lese mer om nyhetene i CS6 her på engelsk. Pris og leveringstidspunkt er ennå ikke offentliggjort.

Kanskje du er interessert i...