Bedre farger fra nye multiskrivere

Canon lanserer en rekke nye multiskrivere, som blant annet byr på større fargerom med mer dynamikk i de røde nyansenesamt flottere utskrifter i svart/hvitt. Den nye topmodellen heter MP980 og er full av overraskelser.

28. august 2008

Flere blekkfarger betyr normalt også flere fargenyanser i utskriftene. Men slik er det ikke med Cananons toppmodell blant de seks nye multiskriverne i PIXMA-serien. MP980 til 2795 kroner bruker faktisk seks blekkfarger der forgjengeren brukte syv. Likevel skal skriveren takle et større fargerom med flere nyanser. Borte er blekktypene fotocyan og fotomagenta, som er erstattet av grått blekk. Videre bruker MP980 de vanlige cyan, magenta og gul, samt én fargestoffbasert og én pigmentert svart. Et nyutviklet blekk og den grå patronen skal sikre utskrifter med mer dynamikk i de røde fargene, færre korn, og bedre overganger mellom lyst og mørkt, samt bedre utskrifter i svart/hvitt. MP980 skriver ut med en oppløsning på 9600 x 2400 dpi med en dråpestørrelse på knapt én pikoliter. Og så imponerer den nye maskinen med en hastighet på bare 20 sekunder for et bilde på 10 x 15 cm. Sammen med skriveren får man Easy-PhotoPrint Pro, som er en plug-in til Photoshop som gir full kontroll over utskriftene. Skannerdelen kan i tillegg til vanlige papirer også skanne inn diaser og negativer.

Blant de andre nye modellene finner vi også PIXMA MP620 til 1395 kroner, som mangler både muligheten til å skanne film og den grå blekkpatronen, men som til gjengjeld kan kobles til et trådløst nettverk, som dermed kan skrive ut fra flere datamaskiner i huset uten å koble til kabler. Den billigste modellen er MP190, som for bare 545 kroner skriver ut i en oppløsning på 4800 x1200 dpi med dråper på to pikoliter og skanner i opp til 600 x 1200 ppi.

I DIGITAL FOTO nr. 13/2009 skrev vi at MP980 ikke har trådløst nettverk. Det har den nye toppmodellen, og dermed har den stort sett alt av funksjoner. Vi beklager feilen.

Kanskje du er interessert i...