Casio Exilim EX-F1

Ved første øyekast ligner Casios nyhet et ganske alminnelig zoomkamera med beskjeden oppløsning og en alt for voldsom pris. I virkeligheten er det snakk om en teknologisk milepæl, som mer enn noe annet kamera flytter grensene for hva det er mulig å ta bilder av.

25. juni 2008

La oss begynne med å slå fast at fotografering aldri blir det samme igjen når man først har fått Casios nyhet Exilim EX-F1 mellom hendene.

Alle som har prøvd å fotografere sport vet at det både skal mye flaks og talent til for å komme hjem med gode bilder. Målet blir alt for ofte scoret midt mellom to bilder, eller så er ballen allere borte når man endelig får trykket på utløseren. Den tiden er over.

Vi tok for eksempel bilder av en golfspiller da han svingte køllen og sendte ballen avgårde. Fra svinget begynte til det var over, hadde EX-F1 tatt over 100 bilder på 6,0 megapiksler hver, men en filstørrelse på omtrent tre MB. På et av bildene så man køllen som nettopp hadde truffet ballen. Den slags bilder er det umulig å ta under normale omstendigheter med et annet kamera.

Der den korteste lukkertiden på de selv de beste kameraene er på 1/8000 sekund, kan Casio fryse bevegelser i bare 1/40 000 sekund. Det er nok til å vise hvordan en oppblåst ballong imploderer etter å ha blitt prikket med en knappenål.

Les hele artiklen i DIGITAL FOTO nr. 10/2008

Kanskje du er interessert i...