Den perfekte turkameraten

Nå kan du ikke bare se nøyaktig hvor bildene er tatt, men også i hvilken retning du har tatt dem. Dette nye gps-kameraet fra Sony har nemlig innebygd kompass. I tillegg byr det på en kraftig zoom.

15. februar 2010

Vi har lenge ropt etter flere kameramodeller med innebygd gps, så stedsangivelsen skrives direkte inn i bildefilene, og nå er Sony klare til å gjøre noe med sagen med sitt første gps-kamera på det norske markedet.

Og japanerne har til og med lagt til en svært smart funksjon som gjør posisjonsangivelsen enda bedre. Kameraet har nemlig innebygd kompass, slik at man i ettertid kan se i hvilken retning man har tatt bildene sine. Gps og kompass er likevel ikke det eneste som gjør det nye Cyber-shot DSC-HX5 reisevennlig. Tross en beskjeden størrelse som gjør at kameraet kan ligge i en lomme, er det hele 10x optisk zoom å kose seg med, som tilsvarer 25-250 mm.

Dermed får man både kraftig vidvinkel og massevis av tele. Når man står overfor et storslått motiv på turen, kan man ta i bruk funksjonen Sweep Panorama Mode, der man bare trykker ned utløserknappen og beveger kameraet over hele scenariet – så tar kameraet en rekke bilder som det automatisk setter sammen til et panorama.

HX5 kan også ta seks bilder på under ett sekund i svakt lys. Deretter kombineres de seks bildene til ett, som etter sigende skal ha mindre støy og flere detaljer enn om man bare hadde tatt ett enkelt bilde. Kameraet kan også ta opp HD-video i oppløsningen 1920 x 1080 piksler.

Nå også med SD-kort

En av de største overraskelsene er at man nå kan bruke SD-kort i et Sony, som ellers har holdt fast på Memory Stick i kompaktkameraer. Det er en fordel når man skal ta opp HD-video, der man har behov for høy kapasitet.

Kanskje du er interessert i...