Drar forbi storebror

Det anmelderroste EOS 5D Mark II har fått en ny semiprofesjonell lillebror. Bildebrikken og oppløsningen er mindre, men på en lang rekke punkter legger EOS 7D sitt berømte familiemedlem bak seg

9. oktober 2009

Det blir tatt hull på en helt ny kameraserie med EOS 7D, som prismessig legger seg blant de semiprofesjonelle modellene mellom EOS 50D og 5D Mark II. Dermed blir kameraet en direkte konkurrent til Nikon D300s, og det er Canons nye toppmodell blant speilrefl ekser med en bilde brikke i APS-C-størrelse, som gir en brennviddeforlengelse på 1,6x. 7D er proppfull av nye, spennende funksjoner som vil gjøre eierne av EOS 5D Mark II misunnelige. Det er 19 autofokuspunkter, som alle er av den presise kryssensortypen, mot bare ni på 5D Mark II. Du kan også velge å dele opp punktene i soner, så det f.eks. er de fire punktene ytterst til venstre kameraet stiller skarpt med. Lysmåleren er også ny og forbedret. Den måler lyset i 63 soner og tar blant annet høyde for farger og det valgte fokusområdet, noe som skulle gi enda større presisjon.

Åtte bilder i sekundet

Kameraet har hele to DIGIC 4-bildeprosessorer, noe som gjør det mulig å ta åtte bilder i sekundet. 5D Mark II klarer bare 3,9 bilder per sekund. Det er også kommet et vater i kameraet, slik at man er sikret helt rette horisonter. Vateret vises på lcd-skjermen eller ved hjelp av fokuspunktene i søkeren. Og akkurat søkeren har Canon gitt en ordentlig oppussing, så man nå ser 100 prosent av bild et med en forstørrelse på 1,0x, mens f.eks. EOS 50D bare dekker 95 prosent med en forstørrelsesgrad på 0,95x. Samtidig er 7D det første EOS-kameraet med en såkalt intelligent søker med en gjennomsiktig lcd-skjerm, som for eksempel kan vise gitterlinjer eller de områdene som spotmåleren sjekker lyset i. Man kan ta opp video i Full HD med 1920 x 1080 piksler med opptil 30 bilder i sekundet. I tillegg har man full kontroll over blender og eksponering ved videopptak. Kamerahuset alene koster 18 579 kroner, men selges også i et kit med et nyutviklet objektiv på 18-135 mm til 22 499 kroner eller med et objektiv på 15-85 mm til 25 999 kroner.

Kanskje du er interessert i...