Enklere Micro Four Thirds

Olympus satser hardt på sin serie av Micro Four Thirds-kameraer og kommer derfor med en mer brukervennlig og kompakt begynnermodell.

15. mars 2010

Den henvender seg spesielt til dem som ønsker det enkle fra et kompaktkamera kombinert med den fine bildekvalitet man kjenner fra speilrefleks. Akkurat som de to andre modellene i Olympus’ PEN-serie, E-P1 og E-P2, er E-PL1 utstyrt med en Live MOS-sensor, som byr på en oppløsning på 12,3 mega-piksler.

Også dette kameraet er designet svært klassisk, men er fysisk mindre enn de to andre og minner litt mer om Panasonic Lumix DMC-GF1 i utformingen. I likhet med GF1 har E-PL1 da også innebygd blits som popper opp på samme måte. E-PL1 kan ta tre bilder i sekundet, og det er bracketing-funksjon til både hvitbalanse og eksponering.

Dessuten er det innebygd sensorrens og bildestabilisering i kamerahuset, som fungerer uansett valg av objektiv. ISO går fra 100 til 3200, og med funksjoner som i-Enhance og i-Auto sørger kameraet selv for at alle farger står klare og tydelige, samtidig som E-PL1 selv kan registrere hvilken motivtype man fotograferer. Med seks Art-filtre som f.eks. Bløt sepia, Diorama og Popkunst kan man lage kreative effekter allerede i fotograferingen.

Effektene virker også når man tar opp HD-video i oppløsningen 720 x 1280 piksler med 30 bilder i sekundet. I blits-skoen kan man koble til den elektroniske søker VF-2, som også følger med E-P2. Her må søkeren likevel kjøpes som tilbehør for 2799 kroner. Olympus E-PL1 kan kjøpes som hus alene for 4999 kroner eller i sett med et objektiv på 14-42 mm for 5999 kroner.

Alternativt kan man kjøpe kameraet i dobbelt sett, der et nytt objektiv på 40-150 mm også følger med. Dette settet koster 6599 kroner. Dessuten finnes undervannshuset PT-EP01 hvis man vil ha kameraet med på dykkerturen.

Kanskje du er interessert i...