Sony Handycam HDR-XR550V

Fang golfslaget

Sony har nettopp lansert sin vårkolleksjon av videokameraer, som denne gangen består av hele 15 forskjellige modeller, hvorav ti benytter seg av flashminne.

29. mars 2010

De to mest spennende kameraene er Sony Handycam HDR-XR550V og HDR-CX305, som begge tar opp video i Full HD og er utstyrt med Sonys bildebrikke Exmor R, som skal være svært god til å kontrollere bildestøy, selv i dårlig lys.

Det er 10x zoom og optisk bildestabilisering, og den innebygde autofokusen skal være dobbelt så rask som i tidligere modeller. Ved hjelp av funksjonen iAuto kan kameraet selv fi nne fram til den beste opptaksinnstillingen i alle situasjoner. I tillegg kan man stille kameraet til å ta opp 200 bilder i sekundet, så man enkelt kan fange motiver i bevegelse.

I begge modellene er det innebygd gps, så kameraet automatisk kan geotagge klipp og bilder. Med funksjonen Direct Copy kan man overføre opptakene sine rett fra kamera til datamaskin, og like enkelt laste dem opp til f.eks. YouTube.

Den store modellen har en stor elektronisk søker og mulighet for manuell innstilling av fokus og blender. HDR-XR550V med en innebygd harddisk på 240 gigabyte og en skjerm på 3,0 tommer koster 11 895 kroner, mens HDR-CX305, som har 160 gigabyte og en skjerm på 2,7 tommer, koster 6395 kroner.

Kanskje du er interessert i...