Nikon D300

Første DSLR med VIDEOREDIGERING

Farten er økt, så nå kan man TA HELE SYV BILDER I SEKUNDET med det nye D300S, og man kan også redigere videoopptakene sine direkte i kameraet. Nikon er likevel enda ikke klare med Full HD.

2. september 2009

To år etter lanseringen av det svært kritikerroste speilreflekskameraet D300, er Nikon nå klare med en oppfølger. Det har vært mye snakk om hva dette kameraet ville komme til å by på, og en del av forventningene gikk på video i Full HD. Det nye kameraet, som bærer navnet D300S, kan da også tilby video, men oppløsningen er den samme som i D90 og D5000, altså 720p. Så vi må fortsatt vente på et Nikon-kamera som kan ta opp i 1080p. Til gjengjeld kan man klippe i filmene rett i kameraet, så f.eks. start og slutt på et klipp fjernes. Nå kan man også bruke autofokus under opptakene. Mens D300 kunne ta seks bilder i sekundet, kan D300S ta syv. Dessuten er det nå muligheter for å lagre på både CF- og SD-kort. Da kan man f.eks. lagre bilder på CF-kortet og video på SD-kortet. Man kan også flytte filer fra det ene kortet til det andre. Kameraet er utstyrt med en innebygd mikrofon til videoopptakene, og som noe helt nytt hos Nikon kan man nå koble til en ekstern mikrofon, slik at man unngår den sjenerende støyen som fokusmotoren og objektivenes bildestabilisering gir.

Støysvakt speil

Det nye kameraet ligner forgjengeren til forveksling, og det er snakk om det samme kamerahuset. Oppløsningen er fortsatt på 12,3 megapiksler, og både fokussystem, prosessor og sensorrens er de samme. En fin, ny detalj er den egne live view-knappen, som ligger perfekt til tommelfingeren og gjør det raskt å aktivere videofunksjonen, som virker via live view. En annen ny finesse er en spesielt støysvak funksjon, hvor speilet vippes langsomt opp, så man kan fotografere svært diskret.

Samtidig med lanseringen av D300S har Nikon også lansert to nye objektiver på markedet. Det dreier seg om AF-S DX NIKKOR 18-200mm f/3.5-5.6G ED VR II til 8190 kroner og AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II, som koster 22 990 kroner. Dette er to forbedrede objektiver, som erstatter populære modeller. D300S, som i motsetning til D300 har norsk menysystem, koster 16 990 kroner for huset alene, men selges også i kit med enten et 16-85-mmobjektiv eller det nye 18-200-mm-objektivet.

Kanskje du er interessert i...