Fujifilm starter priskrig

Det ligner litt på et opplegg til en priskrig på kompakte digitalkameraer når Fuji film lanserer et nytt kamera med 8,1 megapiksler og 3x optisk zoom på markedet til en veiledende pris som er helt nede i 995 kroner.

12. august 2008

Fujifilm Finepix A850 er et kompaktkamera som er særdeles velegnet for begynnere som vil lære å fotografere digitalt. Kameraet er nemlig lett å bruke. Det avspeiles blant annet i at betjeningen bygger på et enkelt grafisk brukergrensesnitt som benyttes i et samspill mellom lcd-skjermen på 2,5 tommer og 154 000 piksler og et antall funksjonsknapper.Selv om prisen på dette kompaktkameraet er lav, er det ikke gått på kompromiss med hverken den optiske eller den elektroniske delen av A850. Kameraet er f.eks. utstyrt med et lyssterkt zoomobjektiv og har en lysfølsomhet på opptil ISO 800. Den lave prisen betyr at man må unnvære funksjoner fra dyrere kompaktkameraer. Det gjelder f.eks. ekte bildestabilisering. Kameraet har likevel en funksjon som kan sette opp ISO-verdien, så man unngår uskarpe bilder eller bevegelsesuskarphet i bildene.

DigitaDigitalkameraet har 14 automatiske innstillingsmuligheter til enkelte situasjoner, f.eks. til snølandskaper, til fyrverkeri, på stranda, til sportsbegivenheter og faktisk en egen innstilling til museums besøk. De levende bildene hører også med blant kamerafunksjonene. Kameraet kan ta opp video med lyd med 30 bilder i sekundet i en oppløsning på 320 x 240 piksler.Med Fujifilm FinePix A850 ser det ut til å være satt en ny standard i den prismessig billigste enden for digital kameraer.

Kanskje du er interessert i...