Panasonic Lumix DMC-TZ10

Globetrotter i lommeformat

Gps ser ut til å bli et av de helt store salgsargumentene i årets kameramodeller, og nå er Panasonic klare med sin første modell som kan registrere hvor på kloden det befinner seg.

24. mars 2010

Lumix DMC-TZ10 skriver ikke bare koordinatene direkte inn i bildenes exif-data, men legger også inn opplysninger om land, område og by i filene.

Fotograferer man i nærheten av en severdighet, skrives også navnet på denne inn i bildene. Områdeinformasjonen dekker 173 regioner, mens TZ10 kjenner til mer enn 500 000 severdigheter fordelt over hele kloden. Informasjonene vises også på lcd-skjermen på 3,0 tommer, når man står ved motivet.

Kameraet kan ta opp video i HD-format på 1280 x 720 piksler med opptil 30 bilder i sekundet. Gps-en kan også brukes sammen med videoopptak. Her lagrer kameraet et stillbilde med gps-opplysninger i, som da er knyttet til videofilen.

Objektivet har innebygd bildestabilisering og hele 12x optisk zoom med en kraftig vidvinkel, som tilsvarer 25 mm. I tele-området rekker det ut til det som tilsvarer 300 mm.

Autofokus er kraftig forbedret og blir nå kalt Sonic Speed AF. Ifølge Panasonic skal den kunne stille skarpt i løpet av bare 0,35 sekunder.Man kan velge mellom 28 forskjellige motivprogrammer, ta fullt manuelt eller bruke blender- og lukkertidsprioritet.

Dessuten kan kameraet selv registrere hvilken motivtype man står overfor, og justere innstillingene deretter. Prisen er ennå ikke fastsatt, men vi gjetter på at den vil lande på rundt 4000 kroner.

Kanskje du er interessert i...