Nikon D3X

Gode nyheter for fotoentusiasten

Endelig er D3X en realitet. Et profesjonelt kamera med oppløsning på 24,5 megapiksler. Prisen er avskrekkende, men til gjengjeld har kameraet en del nye teknologier, det lover godt for alle fremtidige speilrefleksmodeller.

14. januar 2009

Det nye D3X kan by på mange betydelige nyheter. Den største nyheten ligger helt klart i den store full frame-sensoren i Nikons FXformat, med en oppløsning på hele 24,5 megapiksler. Kameraet bruker den nyeste bildebehandlingsteknologien, og kan levere raw-filer på 50 MB i 14 bit. Det betyr at selv fine detaljer kan gjengis svært tydelig.

Kameraet, som koster 70 000 kroner, er mest egnet for fotografer som arbeider med studiooppgaver, der bildene skal reproduseres i store størrelser. For fotoentusiasten er nok dette kameraet mest interessant fordi man kan forvente å se mange av de nye funksjonene i kommende modeller.

Sensoren har en oppløsning på 24,5 megapiksler. Den største i et Nikon-kamera.

En temmelig smart funksjon i D3X er et spesielt motivgjenkjennelsessystem, som i kraft av en forbedret TTLmåling gir en nøyaktig eksponering, skarpere resultater og forbedret automatisk hvitbalanse. I kameraet kan man også justere fargene helt nøyaktig, og det har innebygd live view med kontrastdeteksjon.

Med et spesielt program kan man flytte fokuspunktet med musen dersom kameraet kobles til en datamaskin. Her kan man bruke nettverks-kabel eller trådløs forbindelse. Du kan fritt skifte mellom full frame-formatet FX og det mindre DX-formatet eller 5:4-formatet som mange portrettfotografer bruker.

Kanskje du er interessert i...