Godt nytt til entusiastene

To år etter at Panasonic lanserte det avanserte kompaktkameraet LX3, er oppfølgeren endelig klar. Det ?kse entusiastkameraet byr blant annet på et NYTT LYSSTERKT OBJEKTIV MED MER ZOOM og manuelle muligheter. Nå skal kampen tas opp med Canons G11.

Hvis speilre?eksutrustningen blir for tung å bære på, er det ?ott med et avansert kompaktkamera med høy bildekvalitet og manuelle funksjoner. Nå er Panasonic klare med en ny modell, som skal leve opp til disse kravene. Kongen i denne klassen har lenge vært Canons PowerShot G-serie, og da DIGITAL FOTO var på forhåndspremiere på Lumix DMC-LX5, la Panasonic heller ikke skjul på at de vil gå beinhardt inn for å overta herredømmet fra G11.

I likhet med Canons modell byr LX5 på muligheter for å fotografere i raw-format og en forholdsvis beskjeden oppløsning på 10,1 megapiksler. Ccd-sensoren, som er nyutviklet, skal gi et større dynamisk område og være bedre til å håndtere støy enn forgjengeren LX3. Den optiske zoomen er på 3,3x, som tilsvarer 24-90 mm. Det er litt mindre enn Canons 5x, men til gjengjeld er den nye modellen dobbelt så lyssterk, da blender-åpningen kan komme helt opp i F2.0 mot F2.8 på PowerShot G11.

Som en nyhet er LX5 nå utstyrt med et smart vridbart hjul på kameraets bakside, som brukes til å skifte blender, lukkertid eller eksponeringskompensasjon. Kameraet har også fått en stor og egen knapp som raskt aktiverer videofunk-sjonen, som kan ta opp i HD-format på 720p. I tillegg kan man nå montere en elektronisk søker i blitsskoen, hvis man ikke nøyer seg med å komponere på lcd-skjermen. Den må kjøpes som tilbehør til kameraet.

Panasonic Lumix DMC-LX5 forventes å koste 5000 kroner.

Kanskje du er interessert i...