Leica X1

Leica er synonymt med knivskarpe bilder, unik manuell kontroll og robuste kameraer i en nydelig retrodesign. Vi tester Leica X1.

28. november 2011

Leica X1 er ikke noe unntak, men prislappen vil nok også kunne få et par entusiasthjerter til å hoppe over et par slag. For X1 koster nemlig rundt 5000 kroner mer enn tes-tens nest dyreste kamera. Sammen med Fujifilm X100 leverer X1 testens mest intuitive manuelle kontroll, hvor blender og lukkertid justeres på to innstillingshjul øverst på kameraet.

Ergonomisk er X1 fremragende, der knapper og innstillingshjul sitter perfekt plassert. X1 har i det hele tatt mange designlikheter med den langt dyrere storebroren M9. I denne testen er X1's menysystem blant de absolutt beste. Menyen og alle snarveisknappene gjør at man raskt blir fortrolig med de viktigste funksjonene. X1 har en fast brennvidde som tilsvarer 36 mm, og objektivet Leica Elmarit F2.8 tegner fint skarpt fra bildekant til bildekant ved alle blendertrinn. Autofokusen har 11 punkter, men den arbeider langsomt, så noe actionkamera er ikke X1. Det understrekes av at kameraet maksimalt kan ta bare tre jpeg-bilder i sekundet.

Konklusjon 82%

Les mer Les HELE testen i Digital Foto nr. 3, som er i salg nå.

BESTILL DIGITAL FOTO

Konklusjon:

X1 byr på unik manuell kontroll og leverer knivskarpe bilder. Autofokusen er likevel for nølende. Estetikken er høy her, men det samme er prisen.

Kanskje du er interessert i...