Pentax K-7

Lettvekter til de hardføre

Pentax hopper på videobølgen med det semiprofesjonelle speilreflekskameraet K-7 og presser Olympus og videospesialisten Sony, som ennå ikke har video i DSLR.

21. mai 2009

Det må være røde ører, spesielt hos Sony, som er blant de helt store produsentene av video- kameraer, men ennå ikke har et speilrefleks med video. Nå er de blitt forbikjørt av lille Pentax, som med det nye, semiprofesjonelle K-7 trer inn i filmskapernes verden, hvor Canon og Nikon allerede har flere modeller.

Nyheten fra Pentax kan ta opp video i HD-oppløsning på 1280 x 720 eller 1536 x 1024 piksler med 30 bilder i sekundet, men man får ikke Full HD som på Canons modeller.

K-7 er ganske kompakt og blant de minste og letteste i mellomklassen. Allikevel er det snakk om et kamera med mange spennende funksjoner og fine spesifikasjoner. K-7 er utstyrt med en ny cmos-sensor med en oppløsning på 14,6 megapiksler.

Dessuten har kameraet fått en ny pentaprismesøker med en dekningsgrad på 100 prosent, mens man i mange andre kameraer bare ser omkring 95 prosent av det som kommer med på bildet. Kameraet har 11 auto-fokuspunkter, hvorav ni er kryssensorer som er ekstra presise.

Dessuten er det snakk om et svært raskt kamera, som kan bruke lukkertider på ned til 1/8000 sekund og ta serier med hele 5,2 bilder i sekundet.

Kanskje du er interessert i...