Pentax K-m

Markedets billigste speilrefleks

Takket være Pentax kan man nå få et tidsriktig speilreflekskamera med objektiv for under 4500 kroner. Det kan ingen av konkurrentene hamle opp med

11. desember 2008

Ser man bort fra Nikon, som fortsetter å selge gamle kameramodeller til spotpris, så har Pentax plassert seg i tetposisjon når det handler om å lansere et moderne speilreflekskamera billigst.

Det helt nye K-m har en veiledende pris på bare 4495 kroner, og det er inkludert et objektiv på 18-55 mm. Kameraet er enkelt utformet med få, oversiktlige knapper for å tiltale førstegangskjøperen.

Allike vel er Pentax K-m proppfull av avanserte funksjoner. I likhet med Pentax’ øvrige speilreflekser har K-m innebygd bildestabilisering i kamerahuset, og det har også sensorrens.

Det er snakk om et forholdvis raskt kamera som kan ta opptil 3,5 bilder i sekundet når man fotograferer i jpeg-format, så det kan helt fint brukes til actionfylte motiver.

Kameraets autofokus har fem fokuspunkter, og den såkalte Auto-Picture- funksjonen er med på å sørge for perfekte bilder, helt avstemt etter valg av motiv.

Kameraet har dessuten ti motivprogrammer som f.eks. solnedgang, stearinlys og museum. I tillegg har man f.eks. mulighet for å velge både blender- og lukkertids prioritert program eller ta full manuell kontroll over kameraet. I programmet Sv velger man selv hvilken ISO-verdi bildene skal tas ved, mens kameraet velger en passende lukkertid og blender.

K-m bruker fire batterier i AA-størrelse og er kompatibelt med Pentax’ objektiver og blitser.

Kanskje du er interessert i...