Panasonic G2

Micro Four Thirds med trykkfølsom skjerm

Nå er det ikke bare på mobiltelefonen at man navigerer rundt i menyen med finger-spissen, for teknologien har bredt seg til Micro Four Thirds.

26. april 2010

Panasonic lanserer det nye systemkameraet G2, som er første modell med en trykkfølsom og fleksibel lcd-skjerm. Den er på 3,0 tommer med en oppløsning på 460 000 punkter, og man kan zoome inn på den med et enkelt trykk med fingeren.

Man kan også bare ved å berøre motivet på skjermen, aktivere lukkeren og ta bildet. En annen smart detalj er at man med fingeren kan stille skarpt på et bestemt område, og at dette også fungerer mens man tar opp video.

G2 gir muligheter for å kombinere lcd-skjermen med søkeren, så man oppnår en dobbelt live view-funksjon. Kameraet har en innebygd Live MOS-sensor og en ny Venus Engine HD II, som ifølge produsenten kombinerer en høy grad av detaljer og reduserer støy i motivene. Det er også ansiktsgjenkjennelse her.

G2 tar opp HD-video i formatet AVCHD Lite i en oppløsning på opp til 1280 x 720 piksler. Panasonic er også klar med lillebroren G10, som har verdens letteste hus og en rekke av de samme funksjonene som G2, men ikke berøringsfølsom skjerm. Kameraene selges i kit med et nytt zoomobjektiv, som dekker 14-42 mm.

Kanskje du er interessert i...