Nikon Coolpix S550

Nikon Coolpix S550

Med et stort zoomområde, lav pris og flott design bør det ikke kunne gå helt galt. Men Coolpix S550 skal først og fremst selges på sitt ytre, for tross den pene oppløsningen og kraftige zoomen kan man godt ønske seg en bedre bildekvalitet.

11. september 2008

Nikon Coolpix S550 Med et stort zoomområde, lav pris og flott design bør det ikke kunne gå helt galt. Men Coolpix S550 skal først og fremst selges på sitt ytre, for tross den pene oppløsningen og kraftige zoomen kan man godt ønske seg en bedre bildekvalitet.

COOLPIX S550 har flere kvaliteter som mange umiddelbart vil falle for. Det er pent, billig, og tar gode bilder uten at man trenger å gjøre stort annet enn å peke kameraet i riktig retning og trykke på utløserknappen. Kameraet er enkelt å gå til. Det lille batteriet lades raskt, men holder da også bare til 200 bilder. Et ekstra batteri koster 200 kroner.

S550 er bare 2,2 cm tykt, og glir derfor ned i de fleste lommer, men den flate designen går ut over ergonomien. Høyre hånd har ikke mye å gripe om, med det resultatet at bilder i svakt lys uten blits raskt blir uskarpe. Skjermen på 2,5 tommer har god kvalitet. Lysstyrken er rimelig god, men bør justeres opp når man bruker kameraet i sollys.

Kameramenyen er på norsk. Den er veldig lett å lese og er svært oversiktlig med bare syv punkter. Den støttes igjen av MODE-knappen, der fotografen kan velge mellom foto, video, ansiktsgjenkjennelse, 14 motivprogrammer og innstillinger.

Les hele artiklen i DIGITAL FOTO nr. 14/2008

Kanskje du er interessert i...