Sony HDRCX500

Ny sensor med lav støy

Sony oppdaterer HD-flaggskipene i HDRCX500-serien med en helt ny bildebrikke, som blant annet lover langt lavere støy i opptakene. Den nye cmos-sensoren Exmor R er forbedret ved at fotodiodene nå brer seg helt over en piksel i stedet for bare delvist.

12. august 2009

Det gjør videokameraene mer følsomme og dermed bedre til å samle opp detaljer i svak belysning. Samtidig er konverteringen fra analog til digital nå innebygd i bildebrikken, mens den tidligere var i et eget kretsløp. Fotodiodene er også blitt plassert nærmere overflaten av brikken, og alt dette sikrer til sammen høy bildekvalitet.

Den nye bildebrikken på 12,0 megapiksler kommer i videokameraene HDR-CX520VE og HDR-CX505VE, som har henholdsvis 64 GB og 32 GB internt minne. Begge tar opp i Full HD med 1920 x 1080 piksler i formatet AVCHD, og spesielt nok blir videosekvensene automatisk konvertert fra interlaced til progressive med 50 bilder per sekund når man avspiller dem via HDMI-kabel. Progressive gir i teorien et mer rolig bilde. De to videokameraene

nyter også godt av en forbedret bildestabilisering, som motvirker bevegelser i tre retninger. Den nye Sony G Lens-optikken har 12 ganger optisk zoom, mens skjermen er på 3,0 tommer med en oppløsning på 230 000 piksler. En nyhet er at videokameraene kan følge et bestemt ansikt i menneskemengden ved hjelp av ansiktsgjenkjennelsen, og videosekvensene får automatisk lagt til gpsinformasjoner og plasseres på et kart. HDRCX520VE og HDR-CX505VE koster henholdsvis 12 000 og 10 000 kroner.

Kanskje du er interessert i...