Les også

Nikon D3100

Nytt kamera fra Nikon med Wi-Fi

Nikon er med på den nye bølgen av lommekameraer som støtter trådløst nettverk. COOLPIX S52C er navnet på et nytt kamera som har innebygd Wi-Fi.

26. juni 2008

Ved hjelp av kameraets innebygde programvare er det for eksempel mulig straks å sende bilder til familie og venner verden rundt over internett. Alt som kreves er tilgang til et trådløst nettverk.

Det er også mulig å bruke Nikons webtjeneste, kalt my Picturetown, til bildelagring. Bilder og video kan sendes automatisk til webstedet, der man gratis kan lagre opp til to GB bilder og filmklipp.

COOLPIX S52 er det samme kameraet, bare uten innebygd trådløst nettverk.

Felles for de to kameraene er en oppløsning på 9,0 megapiksler og et loddrett montert Nikkor- objektiv med 3x optisk zoom, som gir et brennviddeområde som tilsvarer 38-114 mm. Blenderområdet går fra F3.3 til F4.2. Nikons bildestabilisering VR er basert på linseforskyvning i objektivet.

Vekt på brukervennlighet

Nikon fremhever at det er lagt vekt på stilfull design, allsidighet og brukervennlighet i de to kameraene.

Begge har en stor skjerm på 3,0 tommer som er belagt med et antireflekterende belegg, og har i tillegg funksjoner som ansiktsgjenkjennelse, som kan gjenkjenne opptil 12 ansikter i bildet, og innebygd automatisk fjerning av røde øyne.

Siden de begge kan fotografere ved høy ISO, er de godt egnet til bruk i svak belysning. Både S52C og S52 har 15 motivprogrammer innebygd. COOLPIX S52C koster 2895 kroner, mens COOLPIX S52 kan kjøpes for 2395 kroner.

Les mere på Nikons nettside

Kanskje du er interessert i...