Olympus blir utfordret

For cirka fem måneder siden kunne Olympus presentere det banebrytende kameraet E-P1, som bruker den spesielle Micro Four Thirds-standarden. Kameraet, som mest av alt kan betegnes som et speilreflekskamera uten speil, er til og med like kompakt som et kompaktkamera. Nå er Panasonic også kommet med et kamera i dette segmentet.

15. oktober 2009

Lumix DMC-GF1 ligner på mange måter Olympus E-P1, noe som ikke er en tilfeldighet, da de to produsentene har arbeidet sammen om utviklingen av Micro Four Thirds. En markant forskjell på de to modellene er bildestabiliseringen, som hos Olympus sitter i kamerahuset, mens den hos Panasonic sitter i objektivet.

Lumix DMC-GF1 er det tredje medlemmet av G-familien, som kjennetegnes ved å være kompakte kameraer for fotoentusiaster som synes speilrefleks er for stort. GF1 tilbyr en oppløsning på 12,1 megapiksler og kan ta opp video i HD med 720p i formatet AVCHD Lite. Kameraet kan ta opptil tre bilder i sekundet. Det har ikke innebygd søker, så man er henvist til å bruke lcd-skjermen på 3,0 tommer. Man kan likevel kjøpe en separat digital søker, som monteres i kameraets blitssko. Den koster 2399 kroner.

Velger man å kjøpe kameraet uten objektiver, koster det 6499 kroner. Med et zoomobjektiv på 14-45 mm blir prisen 8499 kroner. Man kan for øvrig bruke både Panasonics egne objektiver og Olympus sine

Kanskje du er interessert i...