Les også

digitalkamera

Olympus E-PL2

digitalkamera
© shutterstock

Olympus E-P3

Olympus fant sammen med Panasonic opp systemkameraet med stor sensor og utskiftbart objektiv. Og interessen for denne kompakte kameratypen er stigende. Med E-P3 er Olympus ute med tredje generasjon av PEN-systemet. Nå har Olympus f.eks. forbedret kameraet på et sentralt område som for alvor gjør E-P3 spennende.

7. oktober 2011

Hvis vi går to år tilbake skapte Olympus en aldri så liten revolusjon ved å introdusere systemkameraet i form av den første digitale PEN-modellen E-P1. Med sin store sensor og det utskiftbare objektivet hadde det nye kameraet bildekvalitet som et speilrefleks, men det brukte ikke mer plass enn et stort kompaktkamera, fordi det var konstruert nøyaktig som et speilreflekskamera - bare uten speil. Siden det har andre kameraprodusenter fulgt etter, og sammen har de gjort det godt på markedet for kameraer med utskiftbare objektiver.

Olympus har skapt sitt forsprang i forhold til konkurrentene ved å tilby flere modeller i forskjellige prisklasser. I denne testen tar vi tak i det nye E-P3, som er toppmodellen i denne tredje generasjonen av PEN-systemet.

På overflaten må man se godt etter for å finne forskjellene i forhold til de tidligere modellene, men de er der. Olympus har holdt fast i den opprinnelige retrodesignen, og heller ikke den nye modellen har noen elektronisk søker. Til gjengjeld er det denne gang blitt plass til en innebygd blits.

Av samme grunn er kameraets innstillingshjul flyttet til en mer konvensjonell plassering øverst til høyre på kameraet.

Konklusjon 91%

Les mer Les HELE testen i Digital Foto nr. 15, som er i salg nå.

        BESTILL DIGITAL FOTO

Kanskje du er interessert i...