Olympus E-30

Olympus melder seg på i mellomklassen

Det åpnes opp for en ny kameraserie med det duggfriske E-30, som henvender seg til den erfarne speilrefleksbrukeren. Kameraet byr blant annet på lynrask autofokus som kan arbeide i svak belysning.

6. januar 2009

Japanske Olympus er nå klare til å ta opp kampen mot entusiastmodeller som Canon EOS 50D og Nikon D90 med det nye E-30, som tilsynelatende er begynnelsen på en ny kameraserie. Det er nemlig det første digitale speilreflekskameraet fra Olympus med utskiftbar optikk og to sifre i produktnavnet.

I 2000 og 2001 lanserte Olympus forgjengerne E-10 og E-20, som virket som speilrefleks, men hadde et fast objektiv. E-30 er derimot et ekte speilreflekskamera. Det legger seg også mellom de billige tresifrede modellene E-420 samt E-520 og det halvprofesjonelle E-3 både på spesifikasjoner og pris.

Skjermen er fullt fleksibel, så man kan se den selv om man tar bilder fra skjeve vinkler. Det er naturligvis live view her.

Langt på vei minner E-30 om storebroren. Bildeprosessoren er likevel oppgradert, så man kan ta fem bilder i sekundet som med E-3, selv om oppløsningen er satt i været fra 10,0 til 12,2 megapiksler. Det nye kameraet er likevel ikke fullt så robust bygd og mangler også storebrorens beskyttelse mot fukt og støv.

Virker i svakt lys

Det nye E-30 har et autofokussystem med 11 fokuspunkter, som alle er av krys sensor typen, noe som gir større presisjon når kameraet skal stille skarpt. Kameraets autofokus skal være svært lysfølsom, slik at man kan stille skarpt selv i svakt lys. sier Olympus selv.

E-30 har også en rekke effektfiltre, som f.eks. kan forsterke fargene, gi bildene et drømmeaktig skjær eller etterligne effekten fra et gammeldags hullkamera.

Kanskje du er interessert i...