Olympus SP-800UZ

Olympus SP-800UZ

Med hele 30x zoom har Olympus nok en gang satt ny verdensrekord. SP-800UZ er nemlig det første kameraet noensinne med så mye zoom innebygd.

17. februar 2010

Det dekker et brennviddeområde som går fra en fornuftig 28mm-vidvinkel til en helt ekstrem tele på 840 mm. Her kan ingen andre henge med, og det gir en avstand til de kameraene med opptil 26x zoom, som vi tester inne i bladet. Det utrolig store området i brennvidden burde gjøre selv en profesjonell fotograf helt misunnelig. SP-800UZ har en oppløsning på 14,0 megapiksler, og det er mulig å ta seriebilder av action på opptil ti bilder i sekundet.

Tenker selv Man kan også ta opp video i HD-kvalitet. Av samme grunn har Olympus valgt å gå bort fra xD-kort og bruker nå SD-kort, som fåes med større kapasitet og med raskere hastigheter. Her er det også to gigabyte innebygd minne klart til bruk. Kameraet har dessuten en funksjon som gjør det mulig å markere personer, steder og begivenheter helt automatisk.

Og Skjermen på SP-800UZ måler 2,7 tommer og har en oppløsning på 230 000 punkter. Med det nye verktøyet Fotosurfing er det blitt lettere å bla igjennom opptakene sine på skjermen, hvor man også kan velge å se bildene sine i tv-formatet 16:9.

Med funksjonen AF følgefokus, som følger motiver i bevegelse, er det langt enklere å få med seg skarpe bilder hjem, og programmet iAuto analyserer motivet, slik at kameraet automatisk stilles korrekt ved å velge det beste programmet. SP-800UZ kan lades med en usb-kabel koblet til datamaskinen og koster 3599 kroner.

Kanskje du er interessert i...