Optimer fototeknikkene

Markedet for bøker som enten går i dybden med bildebehandling eller tar tak i fototeknikk i forskjellige sammenhenger, er i kraftig vekst. Og det er faktisk svært mye god inspirasjon å hente.

2. februar 2009

Den anerkjente amerikanske forfatteren Scott Kelby, som er kjent for sine bøker om bildebehandling og ikke minst Photo shop, har nå tatt fatt på Lightroom 2. I boka The Adobe Photoshop Lightroom 2 Book for Digital Photographers, som er utgitt på forlaget Peachpit, tar han leseren med rundt i programmets grunnleggende funksjoner og gir gode tips om optimering av arbeidsgangene. Boka er på hele 448 sider og koster 245 kroner.

Trenger man inspirasjon til å ta bedre landskapsbilder, er det litt å hente i Digital SLR Expert: Landscapes – Essential Advice from the Pros. Ved hjelp av flotte landskapsbilder gjør forfatterne leseren i stand til å forholde seg til f.eks. lys, lokaliteter og svart-hvitt. Boka er utgitt på forlaget David & Charles og koster drøye 200 kroner.

Forlaget Focal Press er kjent for sine dybtgående utgivelser om alt fra bildebehandling til fototeknikk. Nature Photography – Insiders Secrets from the World’s Top Digital Photography Professionals, som koster 225 kroner, er ikke noe unntak. Her beskriver forfatteren Chris Weston hva som skal til for å ta flotte naturbilder.

Kanskje du er interessert i...