Sigma DP1x

Raw-power i bukselomma

Sigma har oppdatert serien av DP-modeller som henvender seg til en krevende fotoentusiast.

3. mai 2010

Det nye Sigma DP1x inneholder nå samme bilde prosessor som den som sitter i DP2 og i speilreflekskameraet SD15. Det skulle gi en kortere behandlingstid i prosessoren, og en forbedret autofokus skal sørge for raske fokustider.

Det samme er tilfellet med DP2s, som i tillegg inneholder en såkalt Power Save-funksjon, som skal øke batterilevetiden. Kameraet har den nyeste programvaren til behandling av raw-filer, som sikrer hurtighet og en forbedret bildekvalitet ved høy ISO.

Både DP1x og DP2s er utstyrt med en Foveon-sensor, som måler 20,7 x 13,8 mm. Det er langt større enn bildebrikken på et normalt kompaktkamera, og gir høyere bildekvalitet. Oppløsningen ligger for begge modellers vedkommende på 14,1 megapiksler. Mens DP1x er utstyrt med et fast objektiv på 16,6 mm og blender F4.0, har DP2s et objektiv på 24,2 mm og blender F2.8.

Når man regner inn brennviddeforlengelsen, gir det henholdsvis 28 mm og 41 mm. Begge kameraene har også fått en mindre ansiktsløftning med røde ikoner. DP2s koster 6500 kroner, mens pris og leveringstidspunkt for DP1x ennå ikke er avklart.

Kanskje du er interessert i...