Ricoh GXR GR Lens A12

Her er testens speilløse særing. Når man kjøper et GXR, får man et kamerahus uten bildesensor og objektiv.

30. november 2011

Disse to komponentene er nemlig samlet i forskjellige kit-løsninger som må skaffes separat. I dag finnes det fem forskjellige kombinasjoner, som alle byr på forskjellig brennvidde, sensorstørrelse og oppløsning.

Fordelen ved Ricohs system er at man helt slipper støv på sensoren. Ulempen er at man må kjøpe en ny sensor hver gang man ønsker å utvide samlingen av objektiver.

Et annet problem er at sensorene er i forskjellige størrelser og både kan være ccd eller cmos, så derfor vil bildekvaliteten variere merkbart hver gang man skifter modul. Til denne testen stilte Ricoh med GR Lens A12 28mm F.2.5. Det består av et objektiv med en fast brennvidde på 28mm og F2.5 som største blender, samt en cmos-sensor i APS-C-størrelse, og bildekvaliteten er ganske fornuftig. Fargene er naturlige med en lav fargemetning, og kontrasten treffes helt perfekt. Skarpheten rekker nesten helt ut i bildehjørnene ved alle blendertrinn, mens det er litt vignettering. Bildestøy håndteres akseptabelt opp til ISO 3200.

Konklusjon 79%

Les mer Les HELE testen i Digital Foto nr. 3, som er i salg nå.

BESTILL DIGITAL FOTO

Konklusjon

Sammen med GR Lens A12 28mm F2.5 levererer det robuste GXR en fornuftig bildekvalitet. Ricohs idé med utskiftbare sensorer overbeviser oss ikke.

Kanskje du er interessert i...