Samsung er klare med to nye og spennende kompaktkameraer

ST550 lanseres med hele to skjermer, der den ene sitter bak på kameraet som normalt, mens den andre sitter foran

28. september 2009

Samsung er klare med to nye og spennende kompaktkameraer. ST550 lanseres med hele to skjermer, der den ene sitter bak på kameraet som normalt, mens den andre sitter foran. Den foran fungerer også som søker, slik at man nå kan holde kameraet opp foran seg og gjøre klar til å ta et bilde av seg selv og en annen, og på den måte sikre det perfekte parbildet på forhånd. Denne skjermen kan også vise en glad smiley for å fange oppmerksomheten hos små barn. Kameraet har i tillegg ansiktsgjenkjennelse av opptil 20 personer.

Høy skjermoppløsning

ST1000 gir muligheter for å dele bilder i enda større grad enn tidligere. Man kan laste dem opp til You Tube, Facebook eller Flickr på vanlig måte med usb, sende dem via en kameramobil med Bluetooth eller bruke trådløst nettverk. Det er også mulig å plassere bildene sine på et kart med geotagging. Den bakerste skjermen på begge modellene har verdens høyeste oppløsning, da det er hele 1,15 millioner bildepunkter på den 3,5 tommer store skjermen.

Den fremste skjermen på ST550 er på 1,5 tommer. Begge kameraer har optisk bildestabilisering og kan også ta opp video i HD. Både Samsung ST1000 og ST550 har en ganske praktisk bevegelsesstyring, der man kan skifte kamerainnstillinger bare ved å tippe kameraet til høyre eller venstre eller vippe det fram og tilbake.

Kanskje du er interessert i...