Leica D-LUX 4

Små godbiter fra Leica

Den tyske feinschmecker-kameraprodusenten Leica lanserer nå hele to lommekameraer. Det er det etterlengtede D-LUX 4 og det litt mindre C-LUX 3.

22. januar 2009

Men selv om det kanskje høres litt rart ut, så er begge kameraene faktisk allerede presentert og har kommet på markedet under navnene Panasonic Lumix LX3 og det mindre FX37.

Forklaringen er likevel ganske enkel. Leica og Pana sonic jobber tett sammen, og Lumix-modellene vil sikkert selge stort i forhold til det dyrere merket Leica. Det skal likevel i rettferdighetens navn sies at det er litt forskjell på kameraene, men i bunn og grunn er de like, og er man blant dem som sverger til Leica, er de to nye kameraene en kjærkommen nyhet.

Lyssterkt objektiv

Leica D-LUX 4 er et lite kamera, men det er lagt mye jobb i utviklingen av det nye objektivet Vario-Summicron 2,0-2,8/5,1-12,8 mm, der brennvidden tilsvarer 24-60 mm i et klassisk 35-mm-kamera. Dette objektivet setter helt nye standarder innen mulig lysstyrke i kompaktkameraer.

Leica D-LUX 4

Kameraet kan betjenes helt automatisk, men heldigvis også manuelt på alle tenkelige måter. D-LUX 4 har en forholdsvis stor bildebrikke av typen ccd med 10,1 megapiksler, og det kan fotografere og filme i fullt 16:9-format i både jpeg og raw.

Dette kamera et til 5995 kroner har et svært fleksibelt makroområde som gjør det mulig å gå helt ned til bare én centimeters avstand av motivet.

Leica C-LUX 3

Det andre nye kameraet, Leica C-LUX 3, som koster 4355 kroner, kan ikke sammenlignes med storebroren, da det er et desidert Point and Shoot-kamera.

Her er det ikke noen manuelle muligheter, og de få funksjons innstillingene som fint finnes i den norske menyen, er svært enkle. Leica omtaler dette kameraet som et som selv den minst fotokyndige person kan betjene uten å gå på kompromiss med bildekvaliteten.

Leica C-LUX 3

Objektivet er et Vario- Elmarit 2,8-5,9/4,4-22 mm med en brennvidde tilsvarende 25-125 mm. Bildesensoren i dette kameraet er også på 10,1 megapiksler. Kameraet fåes i både svart, metall og hvit.

Felles for begge de nye Leica-kameraene er at man kan få et større utvalg av eksklusivt ekstrautstyr.

Kanskje du er interessert i...