sony
© shutterstock

Sony Alpha65

Skyhøy oppløsning, kraftig autofokus og hele ti bilder i sekundet kan nå kjøpes for under 8000 kroner. Sony har kuttet noen hjørner i forhold til storebror Alpha77 for å få ned prisen, så vi har hatt med nyheten ut i felten for å avdekke om slankekuren på lillebror er for tøff, eller om resultatet er blitt en gave til fotoentusiasten.

21. november 2011

Canon og Nikon er tilsynelatende de eneste som fortsatt tror fullt og fast på det klassiske speilreflekskameraet. De fleste andre produsenter satser målrettet på speilløse systemkameraer, og Sony går, som så ofte før, sine egne veier. Sony satser beinhardt på to fronter, nemlig dels NEX-systemkameraene og så den nye kameratypen som de inntil videre er alene om, nemlig speilrefleks med gjennomsiktig speil. Alpha65 hører til den siste gruppen.

I motsetning til et tradisjonelt speilrefleks har Sony et fast, halvgjennomsiktig speil, elektronisk søker og autofokus basert på fasedeteksjon som kjører konstant, og dermed også er aktiv under f.eks. videoopptak. Å satse på to hester gir god mening, for begge kameratypene kan utnytte de samme bildebrikkene i APS-C-størrelsen og de samme bildeprosessorene samt annen teknologi. Og skal man dømme etter ledende Sony-folk vi har snakket med, vil ikke det klassiske speilreflekskameraet bli prioritert så høyt lenger av firmaet.

Og det skjønner man godt når man først har prøvd å arbeide med den nye kameratypen, som er 100 prosent kompatibel med Alpha-systemet. Har du allerede en Alpha-utrustning, kan alle objektiver, blits og annet tilbehør uten videre brukes på de nye kameraene.

Konklusjon 90%

Les mer Les HELE testen i Digital Foto nr. 3, som er i salg nå.

BESTILL DIGITAL FOTO

Kanskje du er interessert i...