Sony Ericsson C905i Cyber-shot

Med lanseringen av C905i Cyber-shot har Sony Ericsson laget en sensasjonell telefon som tar opp kampen med de minste kompaktkameraene.

19. august 2008

Den har en oppløsning på hele 8,1 megapiksler og er dermed den kraftigste kameramobilen på det norske markedet. Med en så høy oppløsning bør man kunne lage utskrifter i opptil A3-størrelse i en grei kvalitet. Telefonen har både innebygd xenonblits, som fungerer som en ekte kamerablits, og ansiktsgjenkjennelse, som er ganske nytt i mobiltelefoner. I tillegg har C905i autofokus, bildestabilisering og en rekke programmer til bildebehandling. Et eksempel er Smart Contrast, som sikrer en skarp og kontrastrik bildegjen givelse. C905i har ikke optisk zoom, men digital zoom på hele 16x.

Spennende gps-funksjoner

Foruten de fotomessige godbitene er C905i proppfull av interessante funksjoner. Her er det snakk om en mobil med både Media Player og videostreaming. Bluetooth er etterhvert standard i de fleste telefoner, så det er ikke så rart at det også finnes her. Til gjengjeld er det nytt at Sony Ericsson kan tilby Wi-Fi, så man kan overføre bilder til datamaskinen uten kabler og surfe på nettet helt trådløst. Det har den store fordelen at man ikke belaster telefon regningen, da man går på nettet med sin egen trådløse internetforbindelse hjemme, og dermed ikke bruker det svært dyre mobilnettet. Her er det også innebygd gps, så man blant annet kan legge til detaljerte data om tid og -sted der man tok bildene eller bare bruke den til navigasjon. Telefonen koster omkring 5500 kroner, så den ligger i den dyre enden av pris barometeret. Den har en stor skjerm på 2,4 tommer i hardført mineralglass. C905i Cyber-shot kan fåes i fargene Night Black, Ice Silver og Copper Gold. Det følger med et stort minnekort på to GB.

Kanskje du er interessert i...