Sony trapper opp krigen om full-frame

Canon og Nikon har lenge gitt fotoentusiasten muligheter for å kjøpe et full-framekamera uten å måtte pantsette huset, men nå vil Sony også være med. DEN SPLITTER NYE MODELLEN LIGNER PÅ DE ALLER FLESTE PUNKTER TOPPMODELLEN ALPHA900, MEN TIL EN LAVERE PRIS.

24. september 2009

Japanske Sony retter nå et direkte angrep mot Canon EOS 5D Mark II og Nikon D700, som hittil har vært de rimeligste modellene på markedet med bildebrikker i full-frame-størrelse. Elektronikkjempen trumfer med høyere oppløsning tilen veiledende pris på bare 21.500 kroner. Det nye Alpha850 bruker samme bildebrikke med en oppløsning på hele 24,6 megapiksler, som den dyrere storebroren Alpha900. Det arver også de to BIONZ-prosessorene til å behandle alle dataene brikken fanger opp.

Huset er bygd ivmagnesium, og alle knapper og hjul er forseglet, så kameraet motstår fukt og støv. Autofokusen er også lik den i Alpha900. Den har ni fokuspunkter samt ytterligere ti hjelpepunkter. Det er også et system som sørger for at lyssterke objektiver med blender F2.8 eller bedre har lettere for å kunne oppnå fokus.

Kameraet har Sonys D-Range Optimizer, som gir flere detaljer i både høylys og skygger. Det er også blitt plass til den såkalte Intelligent Preview, der kameraet tar et bilde og deretter viser effekten av innstillinger som eksponering og hvitbalanse før man tar det endelige bildet. Man kan ta tre bilder i sekundet, noe som er litt mindre enn hos konkurrentene.

Skjermen på 3,0 tommer med 921 600 punkter er også lånt fra storebror, men det er også mangelen på live view og videoopptak. Alpha850 selges både som kamerahus alene og fra november med det helt nye objektivet 28-75mm F2.8 SAM til en samlet veiledende pris på 25 900 kroner.

Kanskje du er interessert i...