Leica S2

Speilrefleks med kjempesensor

Tyske Leica har endelig kommet ut av startgropa, og tar nå opp kampen mot de profesjonelle fotografenes foretrukne Canon, Nikon og Hasselblad.

6. januar 2009

Leica S2 har en sensor som er ikke mindre enn 56 prosent større enn en normal fullframe-sensor. Det er snakk om et speilreflekskamera i mellomformatklassen, som fysisk ikke er større enn et normalt speilrefleks.

Den imponerende store sensoren på 30 x 45 mm bærer navnet Maestro, er produsert av Kodak og gir en bildeopp løsning på 37,5 megapiksler. Den høye oppløsningen stiller store krav til størrelsen på minnekortet. På et 32 GB SD-kort kan det f.eks. lagres rundt 400 bilder i raw-format.

Sammen med det nye kameraet har Leica utviklet hele ni objektiver, som spenner fra 24 til 360 mm. Her er den virkelige nyskapningen et spesielt dobbelt lukker system, der det i tillegg til lukkeren i kamera huset også er innebygd en lukker i objektivene. Den er beregnet til flash-synkronisering ved svært korte lukkertider.

Leica kaller selv S2 for en milepæl i fotohistorien. Andre vil kanskje bare kalle det støv- og fuktforseglede S2-kamerahuset til over 100 000 kroner for en temmelig dyr fornøyelse.

Leica opplyser hverken pris eller lanseringsdato for det nye speilreflekskameraet, som tidligst forventes på markedet i løpet av våren.

Kanskje du er interessert i...