Super zoom til bukselomma

Flere av de store kameraprodusentene har i løpet av året vært på banen med kompaktkameraer som til tross for beskjeden størrelse har kunnet by på et zoomområde på både 10x og 12x

10. november 2009

Nå er Ricoh også klare med et kamera som kan tilby 10,7x zoom, som tilsvarer et brennviddeområde på 28-300 mm. CX2 bygger i store trekk på den samme teknologien som CX1. Det gjelder også kameradesignen, som er holdt i stramme, enkle linjer, som gir en god følelse av kvalitet. Kameraet er utstyrt med en cmos-sensor med en oppløsning på 9,3 megapiksler og kan ta fem bilder i sekundet i beste jpegoppløsning. CX2 kan ikke ta bilder i raw. Ønsker man å ta 30 bilder i sekundet, kan dette også la seg gjøre. Her settes oppløsningen da ned fra 9,3 megapiksler til 2,0 megapiksler. I tilstanden ultrahigh-speed kan man faktisk også ta 120 bilder i sekundet i vga-oppløsning.

Lag ditt eget miniatyrlandskap

Det er mange motivprogrammer, og en nyhet er at man kan velge High-contrast B&W, som gir svarthvite bilder med en kornete eff ekt. Og liker man den virkningen godt, kan man med et tilt/shift-objektiv, der landskaper og personer gjøres selektivt uskarpe så de fremstår som en miniatyrverden, kan man bruke programmet Miniaturize. CX2. Kameraet koster 3495 kroner.

Kanskje du er interessert i...