Supersensor i kompaktkamera

Sigma har netopp lansert et banebrytende kompaktkamera som for første gang benytter en bildebrikke som den som finnes i Sigmas speilreflekskamera SD14. Sensoren er på 14,0 megapiksler, og skal sikre høy kvalitet.

26. mai 2008

Kameraet henvender seg til profesjonelle fotografer eller entusiaster som har behov for et kompaktkamera, men som ikke vil kompromisse på kvaliteten. Sensoren, som er av typen Foevon X3, måler 2,1 x 1,4 cm og registrerer fargene rød, grønn og blå i hver eneste piksel. Det gir et bilde på 4,7 megapiksler for hver grunnfarge, og en samlet oppløsning på tre ganger så mye, som er verdens høyeste i et kompaktkamera.

DP1 leveres med en fast optikk med en brennvidde på 16,6 mm, som tilsvarer 28 mm. Det leder tankene hen på Ricohs nye kamera GR DIGITAL II, som også har valgt bort zoomfunksjonen. Optikken er konstruert med seks linseelementer i optisk glass av meget høy kvalitet.

Sigma DP1 kan ta bilder i raw-format eller jpeg. Det er mulig å montere en ekstern blits, men man kan også velge å bruke den innebygde blitsen. Det kan også stilles inn til normal eller langsom synkronisering, og man kan innstille kompensasjonen på blitsen. Lysmålingen kan settes til gjennomsnitts-, sentervektet eller spotmåling, mens ISO kan gå opp til 800.

Manuell fokusering

Kameraets autofokus benytter ni fokuspunkter, og man kan velge ønsket punkt manuelt, akkurat som man kjenner igjen på speilreflekskameraer. Det kan fokusere fra 30 cm til uendelig. Enda en egenskap som viser at kameraet henvender seg til profesjonelle, er muligheten til å fokusere manuelt. Det er ikke innebygd optisk søker, man man kan forstørre motivet på skjermen mens man fokuserer slik at bildet blir skarpt.

DP1 er konstruert i en solid kvalitet, som forener funksjonalitet med lav vekt. Man kan velge mellom de fem programmene automatikk, programautomatikk, lukkertidsprioritert og blenderprioritert automatikk, samt helt manuell betjening. Prisen for DP1 er 6990 kroner.

SIGMA DP1

Lenke

Sigma DP1

Kanskje du er interessert i...