Til lands og til vanns

Hvis du vil ha et sommerlig forslag til et godt kamera til utendørsbruk til lands og til vanns, så kommer det her. Det nye Optio W60 kompaktkameraet fra Pentax er nemlig både vann- og støvtett og kan for eksempel fungere to timer under vann på opptil fire meters dybde.

8. juli 2008

Optio W60 er bygd med tanke på å kunne utsettes for litt av hvert. Foruten å være vann- og støvtett, virker kameraet ved minustemperaturer, så det kan altså også tas med på vinterferien. Pentax fremhever i tillegg at dette er et av de hittil letteste vanntette kameraene.

Nyutviklet objektiv

Kameraet har en bildesensor på 10,0 megapiksler og er utstyrt med et nyutviklet vidvinkelobjektiv på 28 mm med 5x optisk zoom. Objektivet har et utmerket brennviddeområde, som tilsvarer 28-140 mm. Video tas opp i HD-kvalitet, og kameraet er godkjent til å virke ved ned til ti minusgrader. Ved vanlig fotografering har kameraet dessuten en digital funksjon til å kompensere for uskarphet hvis det utsettes for bevegelser under fotografering, spesielt ved undervannsbilder. Optio W60 kan gjenkjenne opptil 32 ansikter på en gang på bare 0,03 sekunder, og ikke nok med det – kameraet har også en egen portrettfunksjon som forhindrer at lukkeren utløses før modellen smiler. En annen smart funksjon advarer fotografen hvis modellen skulle ha blunket akkurat i det øyeblikket da bildet ble tatt. I tillegg har kameraet en såkalt Super Macro-innstilling som kan gå helt ned på en cm’s avstand og få selv de minste objekter opp i størrelse. Det nye Optio W60 kan kjøpes i to farger: blank sølv eller havblå.

Kanskje du er interessert i...