Under vann med ringblits

Pentax har oppgradert sortimentet innen robuste undervannskameraer med Optio W90. Den nye modellen TÅLER FALL OG KULDEPÅVIRKNING OG KOMBINERER MAKROFOTOGRAFERING MED DIGITAL ZOOM.

Sommeren er over oss, og hva er mer fristende enn en svømmetur bevæpnet med et undervannskamera. I forhold til forgjengen Optio W80, som kunne gå ned på fem meters dybde, klarer W90 seks meter og opptil to timers kontinuerlig bruk. Samtidig kan modellen klare et fall på 1,2 meter takket være en ny design.

Produsenten lover også at modellen er støvtett og tåler kulde ned til minus ti grader. Optio W90, som koster 2795 kroner, har en oppløs-ning på 12,1 megapiksler og 5x zoom. Den nye funksjonen Digital Microscope er i praksis digital zoom som brukes ved makrofotografering. Her er nærgrensen bare én cm.

Kameraet har tre LED-makro-lys installert foran på objektivet. De fungerer som en slags ringblits og lyser opp motivet, så man unngår sjenerende skygger. Funksjonen egner seg spesielt hvis man f.eks. fotograferer årer på et blad eller insekter. Motivet blir også lettere å se på skjermen i mørke. ISO kan gå helt opp til 6400, og det er smart under dårlige lysforhold. Selve skjermen er på 2,7 tommer med en oppløsning på 230 000 punkter.

Bildevisningen kan dessuten endres til bredformat i forholdet 16:9. Den nye modellen kan gjenkjenne opptil 32 an-sikter på mennesker og opptil tre hunde- eller kat-teansikter. Man kan programmere Optio W90 så lukkeren løser ut når dyret kikker mot kameraet.

Det er også mulig å ta opp HD-videoklipp med en oppløsning på 1280 x 720 piksler i formatet 16:9.

Kanskje du er interessert i...