Sony Alpha450

Verdens beste live view

Sony har forbedret på live view, slik at man nå både får lynrask autofokus og kan zoome helt inn på den minste detalj for selv å finjustere fokus via lcd-skjermen. Video er det likevel fortsatt ikke i nyheten Alpha450.

28. januar 2010

Det geniale ved Sonys live view-system er at det virker med fase-deteksjon og dermed har samme raske autofokus som når man tar bilder normalt. Dessverre har det hatt den store ulempen at man ikke kunne se bilder i full oppløsning og zoome helt inn på detaljene, fordi bildet til live view ble hentet fra en liten bildebrikke i søkerhuset. Det problemet har Sony nå løst ved å gi tilgang til å bruke den riktige bildebrikken til å vise live view. Det kom først i Alpha550, men nå får man også denne muligheten i den billigere nyheten Alpha450. Den har også arvet evnen til å forstørre 14x, så man får muligheten for å stille skarpt når man fokuserer manuelt på selve kameraobjektivet.

Automatisk HDR

Alpha450 deler så mange detaljer med den større modellen at det mer er snakk om en tvilling enn om en lillebror. De har den samme bilde brikken på 14,0 megapiksler av typen Exmor, som ifølge Sony gir lavere støy, og kameraet dekker da også det samme ISO-området fra 200 til 12 800. Nyheten kan også ta fem bilder i sekundet og har ni fokus-punkter, og lysmåling via 40 soner går også igjen. Andre tvilling-funksjoner er en optisk søker som dekker 95 prosent av motivet, samt et batteri som kan klare rundt 1000 bilder.

Den største forskjellen er derfor rent umiddelbart at Alpha450 bare har en skjerm på 2,7 tommer mot de 3,0 på den dyrere modellen. Det nye kameraet fra Sony byr også på automatisk HDR til å gjengi flere detaljer i høylys og skygger ved å kombinere to eksponeringer. Modellen har innebygd bildestabilisering som sikrer skarpe bilder ved lukkertider som er opptil fire ganger lengre enn ellers. Prisen er 6500 kroner med en kit-optikk på 18-55 mm, og for 8200 kroner får man også med et objektiv på 55-200 mm.

Kanskje du er interessert i...