Verdens dyreste Leica solgt på auksjon

Et Leica MP2 fra 1958 er blitt solgt for 402 000 Euro på en auksjon i Wien. Beløpet tilsvarer cirka 3,2 millioner norske kroner. Det er dermed det dyreste Leicakameraet som noen gang er blitt solgt på en auksjon.

7. desember 2010

Auksjonsfirmaet Westlicht Photographica Auction i den østerrikske hovedstaden har nettopp avsluttet en større auksjon over ettertraktede historiske kameraer. Blant disse var også et sjeldent Leica MP2 fra 1958. Kameraet, som kun er produsert i seks eksemplarer, er en av verdens mest ettertraktede modeller blant kamerasamlere.

Startprisen var satt til 80 000 Euro og kameraet oppnådde en salgspris som er fem ganger høyere enn den forventede verdien. Etter en svært tøff kamp mellom to iherdige samlere, kunne en privat asiatisk samler trekke det lengste strået.

På samme auksjon oppnådde et Nikon S2-E fra 1957 og et Nikon F3 NASA fra 1968 en salgspris på 168 000 Euro hver. Begge kameraene ble solgt til en pris som lå ti ganger over vurderingsprisen, og er ifølge Westlicht de dyreste Nikon-kameraene som noensinne er solgt på auksjon.

Kanskje du er interessert i...