Canon PowerShot SX210 IS

Verdens minste med 14x zoom

Med en tykkelse på bare 3,2 cm er det nesten ufattelig at det er blitt plass til en zoomkonstruksjon som går fra 28 mm vidvinkel og helt ut til 392 mm tele.

Dermed er PowerShot SX210 IS verdens slankeste kamera med en så kraftig zoom. Og på toppen av dette er det stappet inn så mange funksjoner i det lille kameraet, at man skulle tro det ville sprenges.

Vi har ikke plass til å nevne alle godbitene, men en ny spesiell funksjon er ikke til å komme utenom. Kameraet registrerer nemlig når et motiv blunker med øyet eller smiler, og tar deretter et bilde.

Det gjør det enklere å ta gode portrettbilder og å bruke selvutløser. Det er også smart at kameraet gjenkjenner 22 forskjellige motivtyper, så man ikke trenger å stille det til makro, portrett eller noe annet. Hele 35 ansikter blir gjenkjent av SX210 IS, så man er sikret optimal fokusering, eksponering og dosering av blits. Det er også motivgjenkjennelse i forbindelse med videofunksjonen, som for øvrig frister med stereo og HD-oppløsning tilsvarende 720p.

Takket være den dynamiske bildestabiliseringen som arbeider sammen med den tradisjonelle stabiliseringen, kan man unngå at levende bild er hopper hvis man går samtidig som man filmer. Det hele styres av den raske DIGIC 4-prosessoren, som også brukes i de profesjonelle EOS-modellene.

Kanskje du er interessert i...