Verdens råeste zoomkamera

Olympus var en av de første kameraprodusentene som for alvor satte fart i zoomkappløpet. Nå er de nok en gang klare med en verdensmester. SP-590 UZ, som den nye modellen heter, byr nemlig på ikke mindre enn 26X zoom.

13. februar 2009

Markedet for kompaktkameraer med ekstrem zoom er fortsatt i en rivende utvikling. Det er en kamera type som er populær, da den på en enkel måte gir deg mulig heten til å fotografere i stort sett alle situasjoner.

Olympus var først med 18x zoom i SP-550 UZ, som kom på gaten for snaue to år siden. Med SP-590 UZ er vi nå helt oppe i 26x zoom, som dekker brennviddeområdet 26 676 mm. Det er et fantastisk område, ikke minst fordi den kraftige vidvinkelen gjør det mulig å ta storslåtte landskaps bilder hvor man får med seg det meste. Og ved hjelp av den kraftige telen kan man for alvor komme helt innpå fjerne motiver.

SP-590 UZ minner mye om for gjengerne i den populære SP serien, men er overraskende nok en tanke mer kompakt. Det er lagt vekt på den samme høye graden av ergonomi som hos forgjengerne, og det kompakte kameraet utstråler god kvalitet.

Kanskje du er interessert i...