Det nye EOS R5-kameraet fra Canon

EOS R5 byr på funksjoner vi hittil bare har sett på high-end – og vesentlig dyrere – cinema-kameraer.

© Canon

Canon letter på sløret for flere detaljer om EOS R5-kameraet

Canon har offentliggjort flere spesifikasjoner for EOS R5. Modellen blir den første av denne typen med innebygd bildestabilisering i kamerahuset, og dessuten får du fremragende videooppløsning i 8K, noe som tilsvarer til kinokvalitet.

Canon EOS R5 har 8K og blir det første speilløse systemkameraet med bedre video enn 4K og 6K

Canon har løftet litt mer på sløret for EOS R5-modellen sin, som er et speilløst fullformatkamera som er under utvikling akkurat nå. 

Canon EOS R5 er ifølge Canon blitt utviklet på bakgrunn av økende etterspørsel fra de som vil ha et kamera som både kan ta fantastiske stilbilder og høykvalitetsfilm, og det er dette Canon EOS R5 kan gi deg.

Den sublime videokvaliteten blir spesielt godt synlig ved at modellen kommer med imponerende 8K RAW – noe som tilsvarer til 33 megapiksler i 16:9-format. Det gir deg mulighet for å filme videoer med en enorm detaljrikdom som svarer til kinokvalitet. 

Modellen har innebygd femakset bildestabilisering, noe som øker kvaliteten på videoene dine betraktelig, og den jobber også sammen med den optiske stabilisering på Canons EF-objektiver.

Dessuten har kameraet to kortinnganger én til CFexpress- og én til SD-kort. Dermed inkluderer Canon alle som bare bruker den ene eller andre korttypen, selv om fremtidens minnekort har vist seg å være CFexpress-kortene, som er vesentlig raskere enn selv de kjappeste SD-kort.

> Les også: Bør jeg velge speilløst systemkamera eller speilreflekskamera?

Dette er noen av funksjonene Canon EOS R5 kommer med:

  • Doble kortslots – 1x CFexpress og 1x SD UHS-II

  • · 8K RAW –Canon EOS R5 blir dermed det første speilløse systemkameraet med bedre video enn 4K- og 6K-kameraer.

  •  5-akset optisk IBIS (In-Body Image Stabilizer) / muliggjør en kombinasjon av objektivets IS og kameraets innebygde bildestabilisator

Les mye mer om kameraspesifikasjonene her.

Det nye EOS R5-kamera fra Canon

Canon EOS R5 vil, som det første speilløse systemkameraet i verden, kunne tilby video i 8K-oppløsning, noe som tilsvarer til kinokvalitet. 

© Canon

Nytt kamera til film- og kringkastingsbransjen

Og det er flere nyheter fra Canon. 

EOS C300 Mark III er Canons nestegenerasjons Cinema EOS systemkamera som kommer med en ny Super 35mm 4K CMOS DGO (Dual Gain Output)-brikke, moduloppygd design og mulighet for å ta opp i flere formater. 

Canon løfter også på sløret for CN10X25 IAS S, som er et allsidig, 8K-kompatibelt, 10x CINE-SERVO-zoomobjektiv med et eksepsjonelt stort brennviddeområde på 25 mm–250 mm. 

Les mer om kameraet her.

> Les også: Dette er de beste kameraene akkurat nå

 EOS C300 Mark III har et modulbasert design, og kameraet gir deg muligheten til å ta opp i flere formater. 

© Canon

Nytt objektiv til kringkastingssstudioer

Canon har også annonsert et større utvalg av kraftige og effektive 2/3" 4K-kringkastingsobjektiver med det kompakte og lette CJ18ex7.6B KASE. 

Zoomobjektivet på 2/3" for kringkasting tilbyr 4K og en allsidig 18x zoom med et brennviddeområde på 7,6 mm–137 mm og utrolig høy optisk ytelse. 

Les mer om objektivet her.

> Les også: Dette betyr blenderverdiene på objektivet ditt

CJ18ex7.6B KASE

Ved hjelp av nytt og smart design uten extender er dette kringkastingsobjektivet mindre og lettere, noe som er ideelt for studioproduksjoner der det ikke er nødvendig med store zoomområder.

© Canon

Kanskje du er interessert i...