Finsk dronespøk sager seg gjennom internett.

Tre finske gutter fikk en livsfarlig idé, som lynraskt viste seg å bli et YouTube-fenomen.

7. april 2016

I disse dager er en vanvittig finsk oppinnelse godt på vei til å bli en hit i sosiale medier. Oppfinnelsen kalles Killerdrone, og er en småfarlig kommentar til hele drone-debatten.

En av guttene bak ideen er Miika Ullakko, som forteller at de hadde fått nok av all prat om hva dronene skal kunne gjøre for oss i framtiden. Derfor bestemte han seg for å utstyre en kjempedrone med en litt annen last enn de kameraene og postpakkene, som typisk henger under de raske maskinene.

”Droner er kule, for de er supergode på det de gjør. Men folk forventer seg mye mer av dem, enn det de reelt kan. Mediene har for eksempel kjørt ideen om droner i postvesenet helt ut – etter mitt syn er det en stor spøk,” sier Miika Ullakko til Dronelife.

Motviser beskyldninger om aprilsnarr

Til tross for at videoen i Finland først ble ansett for å være en hurtigtflyvende aprilsnarr, så står Miika Ullakko fast på at den altså er sann – men den tunge motorsagen setter klare begrensninger for dronens flyving:

”Vi hadde store problemer. Systemet var ikke så lett å lage, som det kanskje ser ut til på videoen, og dronen er hele tiden på grensen av hva den kan løfte, så den kan ikke fly mer enn fem minutter på et batteri. Motorsagens høye vekt og størrelse i forhold til dronen betyr også at den er ekstremt ustabil å fly med,” forklarer han.

Kanskje du er interessert i...