Anton Zeuthen nummer to i Nordisk Talent Award 2016

Dansk bryllupsfotograf i toppen av Nordisk Talent Award

Han kaller seg selv en teknikknerd, og han jobber kontinuerlig med å utvikle talentet sitt. Det ga ham en flott 2. plass i Nordisk Talent Award 2016.

19. september 2016

Bryllupsfotografen Anton Zeuthen er 24 år og allerede en særdeles habil fotograf. Derfor kunne han også glede seg over andreplassen i Nordisk Talent Award 2016.

Vi elsket den sikre stilen som fanger intimiteten mellom brudepar i en stor variasjon av motiver.

Foto: Anton Zeuthen // By Zeuthen

“Etter at jeg knipset mitt første bryllup, visste jeg at jeg hadde funnet nisjen min. Nå bruker jeg de fleste av lørdagene mine på å fotografere bryllup”, forteller Anton, som til daglig studerer Digitale Medier & Design på IT-Universitetet – og spiller kajakkpolo.

Enorm teknikknerd

Han fotograferer med et Sony Alpha7II, men han hadde ikke råd til dyre objektiver under de første bryllupene han foreviget, så han brukte gamle manuelle Minolta Rokkor-objektiver fra 70-tallet.

Siden da har han imidlertid oppgradert, for han er faktisk litt av en teknikknerd.

> Møt vinneren av Nordisk Talent Award 2016: Ung fantasifull manipulasjonsmester vinner Nordisk Talent Award.

“Jeg er faktisk ikke spesielt kreativ eller intuitiv. Det er noe som må utvikles og pleies. Til gjengjeld er jeg en gigantisk nerd når det kommer til teknikk og teori, noe som også er en hjørnesten i min form for kreativitet”, forklarer Anton, som bruker mye tid på å lese fototeori for å forstå hvordan et bilde kommer til å se ut fra forskellige vinkler, med forskellige objektiver og med forskjellig lys.

Foto: Anton Zeuthen // By Zeuthen

“Det gir meg ro til å bruke lokasjonene min bedre og jobbe mer med komposisjon og nye vinkler”, sier han.

Søker inspirasjon i utlandet

Anton bruker også mye tid på å hente inspirasjon fra andre fotografer, blant annet fra den amerikanske bryllupsfotografen Ryan Brenizer, og da han for noen måneder siden tilbød en éndags-bryllupsworkshop i New York, var Anton på pletten.

> Se en video med bilder fra en rekke av de dyktige unge talentene som deltok i Nordisk Talent Award 2016.

Følger du Digital FOTO på Instagram (@diginordic), kan du se mer til Anton den kommende uken. Han rapporterer nemlig direkte fra sine opplevelser på fotomessen Photokina i Köln. En tur som er en del av premien i Nordisk Talent Award 2016.

Få gode tips fra Anton i nummeret av Digital FOTO somer ute akkurat nå.

Anton Zeuthen // By Zeuthen

Foto: Anton Zeuthen // By Zeuthen

Kanskje du er interessert i...